— Sajtó —

Készül a Felső-Tisza vidék klímastratégiája​Nemzetközi online konferencián mutatták be a sarokpontokat.


Nemzetközi online konferenciát rendeztek a Kolozsvári Műszaki Egyetem szervezésében a HUSKROUA határokon átívelő partnerség keretében létrehozott GeoSES projektről. A katasztrófakockázat-kezelés és kockázatfigyelési megoldások című konferencián a projektben résztvevő magyar, szlovák, román és ukrán szakemberek mellett neves nemzetközi előadói gárda kapcsolódott a konferenciához, amelynek tanácsadó testületébe a világ elismert technológiai egyetemeinek szaktekintélyei kaptak meghívást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, mint a GeoSES projekt egyik magyarországi partnere az online esemény első napján mutatta be a projekt keretében elért eredményeit. Dr. Vass Róbert, a projekt egyik hazai szakértője pedig ismertette a program keretében az önkormányzat által a Felső-Tisza vidékére készülő klímastratégia alapvetéseit.

A konferencia workshopjain és szekcióülésein a résztvevők a legújabb műholdas talajmegfigyelési és térelemzési technológiákkal és módszerekkel ismerkedhettek meg. Az előadók pedig bemutatták, hogy ezen technológiák hogyan használhatóak hatékonyan a különböző természeti katasztrófahelyzetek előrejelzésében és nemzetközi együttműködéssel, a partnerek tudományos eredményeinek megosztásával, hogyan tudják még hatékonyabbá tenni ezt a közös munkát.

- FrissMédia -

https://frissmedia.hu/hir/keszul-a-felso-tisza-videk-klimastrategiaja/20082

Sajtómeghívó-2021.09.22.

Tisztelt Szerkesztőség!
Tisztelettel hívjuk meg a T. Szerkesztőséget a 2021. szeptember 22. (szerda) napján 9 órai kezdettel tartandó Bemutatkozik a GeoSES projekt című sajtótájékoztató eseményre. A sajtótájékoztatót tartja: Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke. A sajtótájékoztatón részt vesz: Rozinka Zsolt szakértőA 2021.09.22.-én tartott Bemutatkozik a GeoSES Projekt című sajtótájékoztató sajtóanyaga